Όσο εύκολη είναι η γλυκοπατάτα στο ψήσιμο, τόσο δύσκολη μπορεί να είναι στο κόψιμο και το καθάρισμα.
Ο λόγος είναι ότι θυμίζει περισσότερο καρότο στην υφή παρά κανονική πατάτα και συνήθως έχει μεγάλο μέγεθος και χοντρό κορμό. Πολλοί προτιμούν να την ψήνουν με την φλούδα και πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μία καλή λύση. Προσωπικά, μου αρέσει να βγάζω την φλούδα όταν την ψήνω σε μικρά κομματάκια στον φούρνο ή στο τηγάνι, οπότε έχω βρει αυτόν τον τρόπο για να την καθαρίζω πανεύκολα. Θυμίζει λίγο το καθάρισμα του ανανά και σίγουρα θα χρειαστείτε ένα καλό μαχαίρι.
Δείτε το βίντεο: