Είναι μεγάλο κρίμα να μην τρως ψωμί όταν είναι καλοκαίρι και έχεις μπροστά σου μία λαχταριστή χωριάτικη με μυρωδάτο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και δεν μπορείς να κάνεις μία σωστή “βούτα”.
Οπότε, αυτός είναι και ο λόγος που πειραματίζομαι συνέχεια με πολλά και διαφορετικά ψωμάκια. Η συγκεκριμένη εκδοχή δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Αν και επειδή έχουν αλεύρι αμυγδάλου είναι λίγο πιο βαριά (κακά τα ψέματα είναι τριμμένο αμύγδαλο), είναι σίγουρα πολύ γευστικά και πανεύκολα στην παρασκευή!
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2 κουτ. γλυκού baking powder
½κουτ. γλυκού αλάτι
2 αβγά
1/3 φλιτζ. λάδι καρύδας
σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Με τα χέρια μας (ή με ένα κουτάλι της σούπας) φτιάχνουμε 12 περίπου μικρά ψωμάκια.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι πάνω.
Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
One comment
Αφροδιτη
Καλησπερα, θα μπορουσαμε να αντικαταστησουμε το λαδι καρυδας με ελαιολαδο?