Δεν θα ήθελα να τρομάξετε από την λέξη “κουνουπίδι”. To ρύζι κουνουπιδιού ή cauliflower rice, όπως το λένε στο εξωτερικό, είναι μία εναλλακτική για εκείνους που δεν μπορούν να φάνε ρύζι.
Η αλήθεια είναι ότι το ρύζι κουνουπιδιού, όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, είναι πανεύκολο να φτιαχτεί και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Επίσης στο μόνο που μοιάζει με το ρύζι, είναι το σχήμα. Κατά τα άλλα είναι ένα απλό κουνουπίδι!
Ας δούμε την πιο απλή του μορφή!
Υλικά:
1 κουνουπίδι μέτριο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φούντες από το κουνουπίδι και πετάμε τα κοτσάνια. Τις καθαρίζουμε καλά.
Μόλις στεγνώσουν, βάζουμε τις φούντες στο multi και τις χτυπάμε ελαφρώς, μέχρι να πάρει το σχήμα ενός κόκκου ρυζιού.
Το ρύζι κουνουπιδιού είναι έτοιμο!
Τώρα για να το φάτε, αν το στομάχι σας αντέχει το ωμό κουνουπίδι, μπορείτε να το φάτε και ωμό, ως συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι σας ή μέσα σε σαλάτα.
Αν, πάλι, το ωμό κουνουπίδι δεν είναι το αγαπημένο σας (ή δεν το χωνεύετε με τίποτα), μπορείτε να το απλώσετε σε ένα ταψί και να το ψήσετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
One comment