Εκείνο το υπέροχο ταξίδι που είχα πάει πριν λίγο καιρό στην Βαρκελώνη το θυμάστε;

Ε λοιπόν, σε εκείνο το ταξίδι δοκιμάσαμε ένα βράδυ μία υπέροχη σαλάτα, όπως την ονόμαζαν, η οποία ήταν πολύ απλά αλλά γευστική.

Όταν επιστρέψαμε αποφάσισα να την φτιάξω κι εγώ με μερικές προσθήκες/ μετατροπές.

Η σαλάτα που είχα δοκιμάσει είχε μόνο αβοκάντο, καλαμπόκι και γαρίδες και μία σάλτσα με τσίλι και αρκετή μαγιονέζα.

Στη δική μου εκδοχή αποφάσισα να προσθέσω και ρεβίθια (μπορείτε να βάλετε όποιο όσπριο θέλετε) και λίγη κάπαρη που πάει τέλεια με την γαρίδα.

Όσο για τη σάλτσα θα δείτε ότι έχω προσθέσει και λίγη μαγιονέζα, που ξέρω δεν το συνηθίζω, αλλά ένιωθα ότι το χρειαζόταν! Αν σας αρέσουν τα καυτερά προτείνω να προσθέσετε και σιράτσα στην σάλτσα γιατί του πηγαίνει μούρλια!

Πάμε να φτιάξουμε αυτή την πολύ απλή αλλά γευστική συνταγή!

Υλικά για 2 άτομα:

1 αβοκάντο

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

1 κουτ. σούπας κάπαρη

1 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια

1 φλιτζ. βρασμένο καλαμπόκι

ελαιόλαδο

Για την σος

¼ φλιτζ. ελαίολαδο

1 κουτ. γλυκού μαγιονέζα

λίγο λεμόνι

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση:

Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες με λίγο χαρτί.

Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τις γαρίδες.

Θέλουν λίγο ψήσιμο (2 με 3 λεπτά).

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και περνάμε από μέσα και το βρασμένο καλαμπόκι να κάψει λίγο.

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη σος μας και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα μας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *