Για όλη τη φαμίλια!

Το λουκουμάκι τρελαίνεται για μακαρόνια. Νομίζω το έχει πάρει από τον Φώτη, ο οποίος θα μπορούσε να ζει μόνο με μακαρόνια, και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα έκανε αν δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ!

Στην αναζήτηση συνταγών για σάλτσες, λοιπόν, σκέφτηκα ότι καλοκαίρι έχουμε, κολοκυθάκια υπάρχουν, γιατί να μην τα κάνω ψητά και στη συνέχεια να τα κάνω σάλτσα. Και ακόμα καλύτερα να προσθέσω και βασιλικό από τον κήπο μας!

Αυτή η συνταγή θα μπορούσε να ονομαστεί και pesto με κολοκυθάκια, αλλά μιας και δεν έχει ξηρό καρπό μέσα δεν ξέρω αν θα ήταν δόκιμος ο όρος.

Αφήνω τη συνταγή και θα περιμένω με ανυπομονησία να την φτιάξετε!

Υλικά για 4 μερίδες:

5 μεσαία κολοκυθάκια

1 φλιτζ. βασιλικός

2 σκελίδες σκόρδο (αν την θέλετε πιο σκορδάτη βάζετε και παραπάνω)

λίγο ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε μέσα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (περίπου 3 κουτ. σούπας), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα κολοκύθια.

Αλέθουμε τα κολοκύθια σε μούλτι, μαζί με τον βασιλικό και λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα βρασμένα μακαρόνια και σερβίρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *