Ότι αγαπάμε την γλυκοπατάτα θα το έχετε καταλάβει, αλλά ότι θα την βάζαμε και σε σοκολατένιο γλυκό, ίσως να μην το είχατε υποψιαστεί. Και γιατί όχι; Η γλυκιά της γεύση την καθιστά το ιδανικό υλικό ακόμα και για brownies.
Βγήκαν τόσο ωραία, που μέχρι και την Σινάτρα (τον σκύλο μου) βρήκα πάνω από το ταψί να τρώει τα τρία τελευταία κομμάτια που είχαν μείνει!
Υλικά:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα (ή 2 μικρές)
3 αβγά
¼ φλιτζ, λάδι καρύδας λιωμένο
1/3 φλιτζ. μέλι
¼ κουτ. γλυκού βανίλια
3 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
2 κουτ. σούπας κακάο
¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτα, 70% κακάο και πάνω (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε την γλυκοπατάτα και την βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις βράσει την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και την «χτυπάμε» στο μπλέντερ.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μαζί με το λάδι καρύδας, το μέλι και την βανίλια. Προσθέτουμε το κακάο, την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι καρύδας. Στο ίδιο μείγμα ρίχνουμε την γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Σε ένα ταψάκι (26×26) απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
One comment