Το ταχίνι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό υλικό, αλλά δεν αρέσει σε όλους το ίδιο. Αν του προσθέσεις, όμως, λίγο κακάο μπορεί να μετατραπεί σε ένα γευστικό άλειμμα. Αυτή ήταν και η βάση για τα συγκεκριμένα μπισκότα. Περιέχουν ταχίνι, αλλά αν δεν σας αρέσει, ούτε που θα το καταλάβετε, ενώ θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Με λίγα λόγια, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για παιδιά!
Υλικά:
1 αβγό
¼ φλιτζ, λάδι καρύδας λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
¾ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
½ φλιτζ. ταχίνι
λίγο αλάτι
½ φλιτζ. ωμό κακάο
½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% και πάνω)
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό μαζί με την ζάχαρη καρύδας και το ταχίνι.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το κακάο, τη σόδα και το αλεύρι αμυγδάλου. Ρίχνουμε το αλάτι και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζουμε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να ῞δέσει῞.
Με ένα μικρό κουτάλι ή και με τα χέρια, βάζουμε στην λαμαρίνα 16 μπαλάκια από το μείγμα μας (μπορεί να χρειαστούμε και δεύτερη λαμαρίνα) αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί θα ανοίξουν.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και δαγκώνουμε!
One comment
ελενα
Πολύ ωραία η συνταγή σας! Διερωτούμαι κατά πόσο μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι καρύδας που έχω σπίτι και θα λήξει. Αλλιώς το αλεύρι αμυγδάλου μπορώ να το φτιάξω απλά να λιώσω αμύγδαλα στο Blender για ευκολία;