Παιδιά την πατήσαμε! Αγόρασα φόρμες για ντόνατ, το οποίο σημαίνει ότι η εποχή που θα σας πρήξω με τα ντόνατ έχει φτάσει!
Φυσικά, λόγω εποχής η πρώτη συνταγή έπρεπε να είναι με κολοκύθα που έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο.
*Ξαναγράφω λίγα λόγια για τον πουρέ κολοκύθας. Όταν λέμε πουρές (επειδή είχα πολλές ερωτήσεις σε άλλες συνταγές), εννοούμε κολοκύθα είτε βρασμένη, είτε ψημένη στον φούρνο και μετά αλεσμένη (περασμένη από το μούλτι). Αν αποφασίσετε να την βράσετε, βγάζετε πρώτα τη φλούδα. Αν την ψήσετε στον φούρνο μπορείτε να κρατήσετε τη φλούδα και να την αφαιρέσετε αφού ψηθεί, που είναι και πιο εύκολο. Για το ψήσιμο στον φούρνο βάζετε μόνο ελάχιστο ελαιόλαδο. Αφού την κάνετε πουρέ, μπορείτε να την αποθηκεύσετε ψυγείο ή κατάψυξη ώστε να έχετε πάντα πουρέ κολοκύθας πρόχειρο. Γενικά, συμφέρει και από άποψη χρόνου αλλά και οικονομίας να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να την έχετε στην κατάψυξη!
Πάμε στη συνταγή μας!
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζ. κακάο
½ φλιτζ. πουρές κολοκύθας*
2 αβγά
2 κουτ. γλυκού baking powder
1/3 φλιτζ. γάλα (εγώ έβαλα αμυγδάλου)
2 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον πουρέ κολοκύθας με τα αβγά και το μέλι.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα αλεύρια μας, το κακάο και το baking.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα στις θήκες για ντόνατ (βγαίνουν περίπου 8 με 9 ντόνατ).
Ψήνουμε για 13 με 15 λεπτά.
Αν θέλουμε βάζουμε λιωμένη σοκολάτα από πάνω!