Η σοκολάτα μαζί με την σοκολάτα είναι πάντοτε καλή ιδέα, ειδικά όταν δεν έχει ζάχαρη. Αν και η γλυκοπατάτα μπορεί να σας ξενίσει ως υλικό, μην την φοβάστε! Η φυσικά γλυκιά της γεύση την καθιστά το ιδανικό υλικό για την ζαχαροπλαστική. Δοκιμάστε και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Υλικά:

1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1/2 φλιτζ. κακάο σκόνη ωμό

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

6 αβγά

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

250- 300 γραμμάρια σοκολάτα (70% κακάο και πάνω) ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας.

Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα ταψί (25×25) στρώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενο ταψάκι ή άλλου μεγέθους για να βγει λίγο πιο λεπτό το κέικ, αλλά θα χρειαστεί να το ψήσετε λίγο λιγότερο.)

Για την επικάλυψη σοκολάτας, ψήνουμε την γλυκοπατάτα στον φούρνο, αφού την έχουμε πλύνει καλά και την έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ανάλογα το μέγεθος της πατάτας μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω ή λιγότερη ώρα.

Την βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστή, την ξεφλουδίζουμε και την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας.

Απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας στο κέικ και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *