Σοκολατένια απόλαυση!
Το παθαίνετε κι εσείς, αυτό που θέλετε το γλυκάκι σας κάθε τόσο;
Εγώ, όπως θα έχετε καταλάβει, σχεδόν συνέχεια, γι᾽αυτό και φροντίζω να δημιουργώ συνταγές που είναι “τόσο, όσο” γλυκές. Ὰπό εκείνες που ένα μικρό κομματάκι είναι αρκετό για να σου φύγει η λιγούρα και δεν αποχητάς παραπάνω. Αυτό κυρίως, συμβαίνει στα γλυκά που δεν έχουν πρόσθετη, επεξεργασμένη ζάχαρη. Άλλωστε, η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι εκείνη που σε κάνει να την αποχητάς συνέχεια!
Αρκετά, όμως, με τη ζάχαρη αφού αυτό το γλυκό έχει μόνο μέλι ως γλυκαντικό και είναι μούρλια!
Υλικά:
2 φλιτζ. ταχίνι
8 κουτ. σούπας κακάο
6 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. σοκολάτα 85% κακάο
4 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1 φλιτζ. καρύδια
½ φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα, σε μέτρια φωτιά, και την ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το κακάο, το ταχίνι, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και τα καρύδια, τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι, αλλά και το αμύγδαλο.
Σε μία φόρμα για ψωμί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το σοκολατένιο μας μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να παγώσει το fudge, κόβουμε σε κομμάτια και προσπαθούμε να μη φάμε όλο το γλυκό σε μία μέρα!
One comment
Μαρια Μαζαρου
μια απορια…τι σοκολατα χρησιμοποιεις; ψαχνω κουβερτουρα χωρις ζαχαρη