Η πανεύκολη συνταγή που θα σας σώσει!
Όταν ήμασταν μικρά, θυμάμαι τη μητέρα μου να μας φτιάχνει, τα Σάββατα σπιτικά σουβλάκια με ψαρονέφρι. Το έψηνε στην κατσαρόλα, το άφηνε λίγο να αρπάξει ελάχιστα ο πάτος και το κάναμε σουβλάκι μαζί με σπιτικό τζατζίκι.
Αυτή την παράδοση προσπαθώ να διατηρήσω κι εγώ ως μητέρα, φτιάχνοντας μία παραλλαγή του τυλιχτού που κάναμε σπίτι!
Η δική μου εκδοχή έχει κοτόπουλο, που μαγειρεύεται με μουστάρδα και μία ελαφριά σος με γιαούρτι, μουστάρδα και σκόρδο.
Στις φωτογραφίες θα δείτε ότι έχω χρησιμοποιήσει κανονικές πίτες για σουβλάκι, αλλά αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ μπορείτε να βάλετε αραβική πίτα ή ακόμα και τορτίγια!
Το κοτόπουλο βγαίνει πεντανόστιμο και με ένα ρυζάκι είναι φαγάκι από μόνο του!
Ας δούμε πώς φτιάχνεται!
Υλικά για 6 τυλιχτά:
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Μόλις κάψει σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελάχιστο νερό (¼ ενός ποτηριού περίπου).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.
Μετά αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μελώσει το κοτόπουλο. Περίπου 5 με 7 λεπτά.
Δεν θέλουμε να έχει καθόλου σάλτσα το κοτόπουλό μας.
Φτιάχνουμε τη σος μας και τυλίγουμε!
Για τη σος γιαουρτιού:
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
σκόρδο (βάζετε όσο θέλετε ανάλογα πόσο πικάντικο σας αρέσει)
Για το τύλιγμα θα χρειαστείτε:
Ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Κρεμμύδι
Μαϊντανό
Πίτες
One comment
Κατερίνα
Τέλειο πεντανοστιμο