Έτοιμο σε πέντε λεπτά!
Αν κάποιος/κάποια από εσάς με ακολουθεί στο Instagram, θα είδε ότι πρόσφατα πήρα ένα γιαούρτι από καρύδα, το οποίο είχε τα πιο αγνά συστατικά από οποιοδήποτε άλλο έχω ξαναδεί στην ελληνική αγορά.
Κοιτώντας τα συστατικά, σκέφτηκα, ότι είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξω το δικό μου γιαούρτι καρύδας. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε, αφού ήταν πολύ κοντά σε αυτό που αγόρασα!
Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για δύο μερίδες.
Υλικά:
1 κουτί (τενεκεδένιο) κρέμα καρύδας που έχουμε αφήσει στο ψυγείο από το βράδυ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα καρύδας, την ανοίγουμε και σε ένα μπολ τοποθετούμε το πάνω μέρος από την κρέμα που έχει πήξει.
*Βάζοντας την κρέμα καρύδας στο ψυγείο βοηθάμε να διαχωριστεί η κρέμα από το νερό καρύδας που έχει μέσα.
Προσθέτουμε το μέλι, το λεμόνι και την βανίλια και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και το περιεχόμενο από μία κάψουλα με προβιοτικά!
Το γιαούρτι καρύδας είναι πανέτοιμο!
Αν και διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες, προτείνω να το καταναλώσετε φρέσκο!
One comment
Catherine
Χαίρετε!! Τέλεια συνταγή!! Το μέλι γιατί χρειάζεται?? Μπορούμε να το παραλείψουμε?? Αν στη θέση του βάλουμε άλλο γλυκαντικό π.χ. στέβια??