Γνωρίζετε το κλασικό pumpkin spice latte γνωστής αλυσίδας με καφέδες; Έφτασε η ώρα να το φτιάξετε μόνοι σας και, μάλιστα, να το κάνετε και πιο υγιεινό, χωρίς πολλά σιρόπια και ζάχαρη!

Σας είχα πει ότι θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από την κολοκύθα, αλλά το αγαπημένο εποχιακό λαχανικό επέστρεψε με μία συνταγή για σπιτικό ρόφημα! Αγαπώ, τώρα που έχει κρυώσει ο καιρός να φτιάχνω απογευματινά ροφήματα, είτε πρόκειται για κάποιο αφέψημα (αγαπώ τα βότανα), είτε για latte με κουρκουμά. Τελευταία, περνάω έντονα την φάση της κολοκύθας, οπότε την έκανα και ρόφημα!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε λίγο από τον πουρέ κολοκύθας που είχατε φτιάξει για τα brownies με κολοκύθα ή σε κάποια άλλη παρασκευή.

Screen Shot 2021-11-12 at 09.47.06

Υλικά:

(Τα υλικά είναι για 2 μερίδες)

1,5 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο γάλα της επιλογής σας)

5 κουτ. σούπας πουρές κολοκύθας

1 κουτ. σούπας μέλι (ή maple syrup)

½ κουτ. γλυκού κανέλα

½ κουτ. γλυκού τζίντζερ

½ κουτ. γλυκού κουρκουμάς

2 shots εσπρέσο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα shots του εσπρέσο).

Με έναν αβγοδάρτη (ή αν έχουμε μπίμερ) ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να κάνουν αφρό.

Περιμένουμε να αρχίσει να βράζει το μείγμα μας (συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά) και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον εσπρέσο, αν το επιθυμούμε.

Αν θέλουμε, σερβίρουμε με κρέμα καρύδας και λίγη κανέλα από πάνω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *