Στην εξελιγμένη εκδοχή τους!
Είχε έρθει η ώρα τους, τα ταχινάκια να ξαναγίνουν και να ξαναφωτογραφηθούν. Και μιας και μπήκαν σε τόσο κόπο, να εξελιχθούν γιατί τα χρόνια περνούν και τα ταχινάκια είναι πολύ δυναμικά για να μένουν στάσιμα!
Για να σοβαρευτώ!
Τα ταχινάκια είναι μία πολύ παλιά συνταγή! Παλιά και αγαπημένη θα προσθέσω. Έχουν φτιαχτεί σε πολλά γενέθλια και γιορτές ως κέρασμα και με έχουν βγάλει πάντοτε ασπροπρόσωπη! Κι επειδή τα αγαπώ τόσο πολύ ήθελα να τους κάνω ένα φρεσκάρισμα, να τους βγάλω μερικές νέες φωτογραφίες και επί τη ευκαιρία να εξελίξω και τη συνταγή!
Και έτσι έγινε! Μείωσα λίγο το μέλι, γιατί πλέον μου φαίνονται αρκετά γλυκά και πρόσθεσα chia, κυρίως για λόγους θρέψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείται να τα παραλείψετε.
Όσον αφορά το ταχίνι, όσα είναι πολύ smooth δεν πήζουν όσο και να μπουν στο ψυγείο. Μπορείτε να κάνετε και ένα μιξ με άλλα βούτυρα καρπού, αλλά αν δεν βάλετε ταχίνι δεν θα είναι ταχινάκια!
Σας παρουσιάζω, λοιπόν, τα νέα εξελιγμένα ταχινάκια!
Υλικά:
1 φλιτζ. ταχίνι
4 κουτ. σούπας ωμό κακάο
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού chia
Για την επικάλυψη:
– Τριμμένο αμύγδαλο
– Κινόα ποπ
– Κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει το μείγμα.
Μόλις κρυώσει, με τα χέρια μας τα πλάθουμε σαν πλαστελίνη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
Όταν έχουμε φτιάξει όλα τα ταχινάκια τα «περνάμε» είτε από τριμμένο αμύγδαλο/ κινόα ποπ, καρύδι ή ινδικάρυδο.
Διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένα σε τάπερ.