Χωρίς ψήσιμο!
Με δυσκόλεψε λίγο το συγκεκριμένο γλυκό για να βρω όνομα, αλλά τελικά με βοηθήσατε όλοι εσείς πολύ για να σκεφτώ ότι πράγματι είναι κάτι που μοιάζει με ταρτάκι, αλλά δεν χρειάζεται καν ψήσιμο και, φυσικά, είναι η πιο υγιεινή εκδοχή του.
Ακόμα και τώρα που κάνω δίαιτα (αυτό σας το είπα;;;;;) χρειάζομαι το γλυκάκι μου και η ανάγκη με έφερε να δημιουργήσω τα συγκεκριμένα ταρτάκια, ώστε να έχω ένα ωραίο απογευματινό σνακ για όταν θέλω κάτι γλυκό.
Στη δική μου εκδοχή με ταρτάκια έχω βάλει ως γλυκαντικό σιρόπι από χουρμάδες (που βρίσκετε στα βιολογικά), αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι και σοκολάτα με 85% κακάο, αλλά μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε εσείς.
Το θαλασσινό αλάτι από πάνω είναι προαιρετικό αλλά πιστέψτε με κάνει τεράστια διαφορά στη γεύση!
Λόγω ζέστης και καλοκαιριού τα ταρτάκια ψυγείου διατηρούνται στο… ψυγείο!
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά:
2 φλιτζ. βρώμη
1/3 φλιτζ. μέλι ή σιρόπι χουρμάδων
1/3 φλιτζ. φυστικοβούτυρο (ή άλλο nut butter)
1 φλιτζ. σοκολάτα της επιλογής σας
λίγο θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
Στρώνουμε 12 θήκες μάφιν.
Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη, το μέλι και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Στρώνουμε στο μείγμα στις θήκες για τα μάφιν.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από το μείγμα με την βρώμη.
Ρίχνουμε λίγο θαλασσινό αλάτι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.