Εκδοχή bubbles & avocados.
Πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησα ότι στο μπλογκ δεν έχω ανεβάσει ποτέ τη συνταγή μου για το γουακαμόλε (ή guac, όπως το έλεγαν στην Καλιφόρνια!).
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για τεράστια παράλειψη από μέρους μου, αφενός επειδή είμαι κοτζάμ bubbles & avocados, και αφετέρου επειδή είναι ένα από τα κλασικά πιάτα που φτιάχνω στο σπίτι για να συνοδεύσουμε το βραδινό μας ή το σερβίρω ως πρώτο πιάτο όταν καλούμε φίλους!
Το γουακαμόλε μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς τρόπους. Κάποιοι βάζουν ντομάτα μέσα (εγώ δεν το προτιμώ) και άλλοι το θέλουν καυτερό (επίσης δεν το προτιμώ). Επίσης κάποιοι βάζουν κόλιανδρο, ενώ σε άλλοι δεν μπορούν με τίποτα να τον φάνε. Γι᾽αυτό, σας βάζω τη δική μου βασική συνταγή και μερικά προαιρετικά υλικά για όποιον θέλει να την εμπλουτίσει.
Χωρίς λοιπόν καμία καθυστέρηση σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή για το τέλειο γουακαμόλε, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με λαχανικά (καρότα, αγγουράκι) ή με τσιπς καλαμποκιού.
Η συνταγή είναι για 4 άτομα.
Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
χυμός από ½λεμόνι
¼ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
σχοινόπρασο (προαιρετικά)
κόλιανδρος (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και βγάζουμε το κουκούτσι.
Κάποιοι προτιμούν να βάζουν το αβοκάντο στο multi, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει να είναι πολύ κρεμώδες, οπότε “πατάω” τα αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ρίχνω μέσα τον χυμό από το λεμόνι, το κρεμμύδι και το αλάτι και ανακατεύω.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σχοινόπρασο, καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και κόλιανδρο.
Το γουακαμόλε είναι πανέτοιμο!
One comment
ΜΑΡΙΑ
τέλειο!!και αυτό το νατσος τι είναι???