Ας παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει η έννοια της “υπερβολικά πολλής σοκολάτας”. Η σοκολάτα ποτέ δεν είναι αρκετή.

Ασχέτως που τα τελευταία 2 χρόνια έχω κολλήσει με τα μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (γίνονται και με πορτοκάλι) και δεν φτιάχνω κανένα άλλο μπισκότο στο σπίτι.

Ήρθε η στιγμή για μία μικρή αλλαγή, κι επειδή είμαι πολύ μεγάλη για να ξεσπάω στα μαλλιά μου ξεσπάω στα μπισκότα!

Ήθελα να φτιάξω μία συνταγή χωρίς αβγό, γιατί συχνά μου ζητάτε συνταγές χωρίς αβγό.

Η συγκεκριμένη μπορεί να γίνει και vegan, αν αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης).

Επίσης, αν υπάρχει αλλεργία σε ξηρούς καρπούς μπορείτε να βάλετε ταχίνι, αντί για φυστικοβούτυρο ή βούτυρο ηλιόσπορου.

Πάμε να φτιάξουμε τα μπισκότα!

Υλικά:

½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης*

3 κουτ. σούπας μέλι (αν σας φαίνονται πολύ γλυκά, βάζετε 2 κουτ. σούπας)

¼ φλιτζ. κακάο

½ κουτ. γλυκού baking powder

1/3 φλιτζ. φυστικοβούτυρο

1/3 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και, στη συνέχεια, βάζουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Τέλος ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

Αν δούμε το μείγμα μας ότι είναι κολλώδες, βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Φτιάχνουμε 10 μπαλάκια από το μείγμα με τα χέρια μας και τα βάζουμε με απόσταση πάνω στη λαδόκολλα, πατώντας τα ελαφρώς.

Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.

Προσοχή! Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο θα μας φανούν μαλακά, αλλά χρειάζεται να σταθούν για 10 λεπτά πριν τα φάτε, οπότε μην αργήσετε να τα βγάλετε από τον φούρνο!

*Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα στο πλάσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *