Η χορτόπιτα μεταμορφώθηκε σε βάφλα και μου τρέχουν τα σάλια ενώ γράφω τη συνταγή!
Κι έχεις πει ότι θα φτιάξεις μια χορτόπιτα βρε αδερφέ. Ή είσαι σαν εμένα που έφτιαξες την χορτόπιτα και σου περίσσεψε λίγη από τη γέμιση που φυσικά δεν θέλεις να πετάξεις (γιατί έχουμε πει ότι λέμε ΟΧΙ στο food waste!). Τι κάνεις;;
Φτιάχνεις στα γρήγορα ένα μείγμα, βάζεις μέσα τη γέμιση και μέσα σε 10 λεπτά το πολύ έχεις βάφλες με γέμιση από φρέσκα χόρτα.
Στη δική μου περίπτωση προτίμησα να βάλω από το μείγμα της χορτόπιτας που έχει ο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ και είχα στο ψυγείο μου, η οποία έχει σπανάκι, σέσκουλο, πράσο, κρεμμυδάκι, μυρώνι, καυκαλήθρα, άνηθο και δυόσμο, αλλά μπορείς να βάλεις και το δικό σου μείγμα μέσα.
Τα χόρτα τα έβαλα ωμά, αφενός επειδή στη βαφλιέρα ψήνονται αρκετά και αφετέρου γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα να είναι εντελώς νιανιά. Επίσης, στο μείγμα έχω προσθέσει και λίγο κατσικίσιο τυρί, το οποίο είναι εντελώς προαιρετικό.
Αν θέλετε να απογειώσετε αυτές τις αλμυρές βάφλες ένα αβγό ποσέ ή τηγανητό είναι αυτό που χρειάζεστε! Οι βάφλες διατηρούνται άψογα και στην κατάψυξη!
Πάμε για τη συνταγή!
Υλικά:
1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
2 χούφτες από την χορτόπιτα του ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
2 κουτ. γλυκού baking powder
¾ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας
λίγο κατσικίσιο τυρί (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι και το γάλα.
Προσθέτουμε το baking powder, την ταπιόκα και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε μέσα τα χορταρικά μας και τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί. Ρίχνουμε όσο αλάτι επιθυμούμε και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε τις βάφλες μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.
Θα έχουμε 6 παραλληλόγραμμες βάφλες.
One comment
MARIA
Αντί για άμυλο ταπιοκας τι άλλο μπορούμε να βάλουμε?