Και όλη την οικογένεια.
Ακριβώς πριν κάτσω να γράψω αυτή τη συνταγή, έφτιαχνα τα pancakes με αλεύρι βρώμης και έλεγα πόσο πιο μπελαλίδικα μου φαίνονται πλέον σε σχέση με τις βάφλες.
Έχουν ίδιο χρόνο προετοιμασίας και σε αντίθεση με τα pancakes που χρειάζεται να τα γυρίζεις και φτου κι απτην αρχή, οι βάφλες μπαίνουν στην βαφλιέρα και ξενοιάζεις.
Μη με παρεξηγείτε, δεν υπονοώ ότι εγώ και τα pancakes τελειώσαμε για πάντα, απλά είμαι στη φάση της απόλυτης ευκολίας αυτή την περίοδο!
Και μετά από αυτή την εισαγωγή, σας παρουσιάζω τις βάφλες τις λουκουμένιες. Αυτές, δηλαδή, που τρώει με μανία το λουκουμάκι και εύχομαι να φάνε και τα δικά σας λουκουμάκια.
Αν πάλι δεν τις φάνε, θα τις φάτε εσείς!
Κόσμο πάντως δεν αφήνουμε πεινασμένο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Υλικά:
Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (εγώ βάζω βιολογικό κατσικίσιο)
2 αβγά
1 μεσαία μπανάνα
¾ φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού baking powder (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι την μπανάνα και χτυπάμε τα αβγά με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.
Σιγά σιγά, βάζουμε το αλεύρι βρώμης, την κανέλα και το baking powder.
Βάζουμε σε καλά προθερμασμένη βαφλιέρα το μείγμα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευής μας.
Θα έχουμε 3 μεγάλες βάφλες.
Διατηρούνται στην κατάψυξη, έως και 3 μήνες.