Ακούγεται κάπως περίεργο να έχουν τα brownies κολοκύθα μέσα, αλλά όσο είναι ακόμα η εποχή της ας την εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Η αλήθεια είναι ότι στην γεύση δεν θα δείτε να έχει μεγάλη επίδραση, αλλά δίνει μία πολύ ζουμερή υφή στα brownies.

Εγώ την κολοκύθα την κόβω σε κομματάκια, την σουρώνω και μετά την χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.

Υλικά:

¾ φλιτζ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη από μπλέντερ

1/3 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1 αβγό

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

¼ φλιτζ, άμυλο ταπιόκα

½ φλιτζ. μέλι

1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (85% κακάο και πάνω)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αβγό και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και την ταπιόκα. Βάζουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τελευταία βάζουμε και τα κομματάκια σοκολάτα και αναμειγνύουμε ξανά.

Σε ένα τετράγωνο ταψί (20 εκ.) στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *