Τέλεια για ένα θρεπτικό και γεμάτο ενέργεια, πρωινό!
Αν τύχει και πέσει στα χέρια σου αρώνια, αυτός ο διατροφικό θησαυρός, τότε θα έλεγα να μην τον αφήσεις να πάει χαμένος! Ακόμα κι αν δεν μπορείς την στυφή και λίγο ξινή γεύση που έχει η αρώνια, όταν είναι ωμή, μόλις ψηθεί θα γλυκάνει!
Εγώ την έβαλα μέσα σε muffin και ήταν μούρλια!
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
6 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας
½ κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. γλυκού βανίλια (φυσική)
1 αβγό
¼ φλιτζ. μέλι
¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
½ φλιτζ. αρώνια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αβγό και προσθέτουμε το μέλι και το λάδι καρύδας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος βάζουμε και την αρώνια.
Σε ένα ταψάκι για muffin τοποθετούμε 7 χάρτινες θήκες (εκτός αν έχουμε σιλικόνης) και με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε για 22-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα (το επιβεβαιώνουμε με μία οδοντογλυφίδα).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Αν θες να μάθεις λίγα παραπάνω πράγματα για την αρώνια, μπορείς να διαβάσεις και αυτό το ποστ!