Ας ξεκινήσει η μέρα μας γλυκά!

Το πρωινό είναι ένα από τα γεύματα που είναι εύκολο να αποφύγει κανείς, είτε επειδή προτιμά να μείνει λίγο παραπάνω στο κρεβάτι, είτε επειδή δεν έχει τόσο όρεξη να φάει. Παρ’ ολ’ αυτά, δεν είναι τυχαίο που λένε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Για εμένα, το πρωινό είναι εκείνο που καθορίζει την όρεξή μου για όλη την υπόλοιπη μέρα. Αν για παράδειγμα δεν φάω ένα καλό πρωινό, όλη τη μέρα έχω λιγούρες που δεν ικανοποιούνται εύκολα! Έτσι έρχομαι σε αυτά τα ζουμερά pancakes που είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψεις και εσύ.

Στη δική μου περίπτωση, προτίμησα να τα συνοδεύσω με μέλι, νεκταρίνια και blueberries, αλλά συστήνω να τα συνοδεύσεις με όποιο φρούτο θέλεις, ανάλογα την εποχή!

Επίσης, αν το πρωί δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τα pancakes από το βράδυ και να τα σερβίρετε την επόμενη μέρα!

Screen Shot 2019-08-16 at 13.19.39

Υλικά:

1 αβγό

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ φλιτζ, γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

Φρούτα εποχής

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό με τη ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το άμυλο ταπιόκας, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τα υγρά, ελαιόλαδο και γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να μην έχει καθόλου «γρομπαλάκια».

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Μόλις το τηγάνι μας κάψει, βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Θα δούμε το γύρω γύρω του pancake να αρχίσει να παίρνει χρώμα και τότε ξέρουμε ότι είναι η ώρα να την γυρίσουμε.

Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Η συνταγή είναι για 7-8 pancakes.

Screen Shot 2019-08-16 at 13.19.56

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *