Τάρτα το μεγαλείο σου. Σε τραπέζι, σε γιορτές, ένα Σαββατοκύριακο σπίτι με φίλους, η τάρτα είναι χορταστική και εύκολη να φτιαχτεί. Με την ζύμη, όμως, τι γίνεται αν δεν τρως αλεύρι; Κανένα πρόβλημα.
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1 μεγάλο αβγό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το αβγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία μπάλα με την ζύμη.
Αλείφουμε μία ταρτιέρα 24 εκ. με λίγο ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας) και απλώνουμε πάνω το μείγμα της ζύμης.
Τοποθετούμε πάνω μερικά φασόλια για να μην φουσκώσει η ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 9-11 λεπτά.
One comment
Γεωργία Σταματίου
Ιδέες για γεμιση της τάρτας χωρίς γαλακτοκομικα??